Correcties & aanvullingen

Probo Koala

In het artikel Probo Koala: stank is geen gif (voorpagina, 17 oktober) staat de zin: ‘Maar uit alle betrouwbare gegevens blijkt dat er geen doden zijn gevallen.’ Net als de laatste zin (‘Dat [afval] stinkt, maar doden zijn er niet gevallen’) wekt dit de suggestie dat bewezen zou zijn dat er géén doden in Abidjan zijn gevallen door het gif van Trafigura. Maar zo’n bewijs is moeilijk te leveren. Het feit, zoals uitvoerig uiteengezet in Spoken in Abidjan in de bijlage Wetenschap van 17 oktober, is dat niet bewezen is dat er wél doden zijn gevallen in Abidjan.

Hans Teeuwen

In het interview ‘Ik ben een pleaser’ (NRC Weekblad, 24 oktober, pagina 6-9) suggereert cabaretier Hans Teeuwen dat twee journalisten van de Volkskrant door de koninklijke familie zijn aangetrokken om de biografie van Willem-Alexander te schrijven. Dit is onjuist. De biografie die de twee schrijven is een eigen initiatief.

Foto bij reportage

Bij de reportage Vechtvrienden (NRC Weekblad, 17 oktober, pagina 8-15) staat een foto die is gemaakt in Club Watt. De twee personen rechts op de foto hebben niets met het verhaal te maken.