CDA-fractie in Rotterdam stelt zich niet meer beschikbaar

ROTTERDAM. De CDA-fractie in de gemeenteraad van Rotterdam stelt zich niet beschikbaar voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De fractie is het niet eens met de manier waarop de vertrouwenscommissie gesprekken met de fractie heeft gevoerd, met name over vertrek van wethouder Leonard Geluk (Jeugd, Gezin en Onderwijs). Dat lieten de drie CDA-gemeenteraadsleden gisteren weten. De fractie is kwaad op de vertrouwenscommissie, omdat die de fractie het vertrek van wethouder Geluk aanrekent en voorbijgaat aan het standpunt van de commissie van wijzen. De fractie vond dat Geluk te solistisch optrad. Hij stapte deze zomer op en ging aan de slag als bestuurder in het onderwijs. Een commissie begreep de opstelling van de fractie om het vertrouwen in Geluk op te zeggen, omdat hij eiste dat de fractie zijn beleid zou steunen. De fractie vond echter dat ze een eigen rol had in het beoordelen van zijn beleid.