Australisch schip redt asielzoekers

78 asielzoekers uit Sri Lanka demonstreren in de haven van de Indonesische stad Cilegon. Ze vragen hulp van de Vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR). Onderweg naar Australië, bleek hun boot niet veilig. De Australische marine bracht ze vervolgens naar de haven van Cilegon. De asielzoekers zullen nu naar een detentiecentrum op het Indonesische eiland Bintan worden overgebracht. (Foto AP) Sri Lankan asylum seekers who were caught in Indonesian waters while trying to sail to Australia hold up posters during a demonstration demanding the United Nations High Commission for Refugees (UNHCR) pay attention to them on their boat in the port of Cilegon, Banten province, Indonesia, Monday, Oct. 26, 2009. Some 78 Sri Lankans were rescued by the Australian vessel MV Oceanic Viking after the boat they were sailing in was found to be unsafe. The asylum seekers are to be taken to the Indonesian island of Bintan. (AP Photo) AP