7 redenen om uit te gaan

Een LARP'er in zijn outfit

1 filmfestival

Leids Film Festival

Leiden. Van 27 okt t/m 1 nov. www.leidsfilmfestival.nl

Leiden staat zes dagen in teken van film. Naast (voor)premières en nieuwe arthousefilms ook onder andere populaire Russische films en Japanse klassiekers, de competitie ‘Hollandse Nieuwe’ voor jong Nederlands filmtalent, aandacht voor de Joodse en Iraanse cinema, en ‘Cinema & Comedy’ met de favoriete films van cabaretiers André Manuel, Micha Wertheim en Wim Helsen. De openingsfilm is The Informant! van Steven Soderbergh.

2 muziekdocumentaire

Michael Jackson’s This Is It

www.thisisit-defilm.nl

This Is It, een eerbetoon aan Michael Jackson, met beelden van zijn laatste repetities, gaat morgen wereldwijd in première. De film is opgenomen in de periode april tot en met juni 2009 en samengesteld uit meer dan 100 uur ‘behind the scenes’-opnames. Sommige bioscopen organiseren ook première feesten, o.a. MustSee Breda en Tuschinski Amsterdam.

3 theater

Courgette 2.0 – of hoe een man een vrouw vangt

Amsterdam: Rozentheater. T/m 7 nov, m.u.v. 1 & 2 nov, 20.00u. Leeftijd: 14+. www.rozentheater.nl

De nieuwe voorstelling van jongerentheatercollectief Likeminds wordt gespeeld op het trottoir voor het Rozentheater. Het publiek zit binnen in de foyer en ziet en hoort alles dat buiten gebeurt. Courgette 2.0 is een liefdesverhaal over een jongen in de grote stad op zoek naar zijn grote liefde.

4 muziek

Popa Chubby

Leeuwarden: Poppodium Romein. Tijd: 20.00u. Entree: 18 euro. www.poppodiumromein.nl

De Amerikaanse bluesgitarist Popa Chubby is met zijn kolossale lichaam, getatoeëerde armen, geitensik en donkere zonnebril een imposante verschijning. Hij speelt oprechte blues waarin je duidelijk de invloed van Jimi Hendrix hoort.

5 fotografie

Beyond the final fantasy

Amsterdam: de Brakke Grond. T/m 22 nov. www.brakkegrond.nl

Speciaal voor de Brakke Grond maakte de Vlaamse fotografe Charlotte Lybeer (1981) een nieuwe reeks beelden over LARP (Live Action Role Playing); portretten van mensen die in de huid kruipen van fantasy figuren. Lybeer toont twintig LARP’ers in character-outfit in hun eigen huiselijke Vlaamse en Nederlandse interieur.

6 diner/variété

Palazzo

Amsterdam Zuidoost: Plein Hoekenrode (naast Heineken Music Hall). Van 27 okt t/m 28 febr 2010. Kaarten v.a. 99 euro. www.palazzo.nl

Het culinaire theater Palazzo opent het nieuwe seizoen met Herman den Blijker als chef-kok. Een avondje Palazzo bestaat uit een meergangenmenu omlijst door allerlei komische, acrobatische en magische acts.

7 theaterconcert

Zuco 103 Acustico

Rotterdam: Oude Luxor theater. Tijd: 20.00u. Kaarten: 15-22 euro. www.luxortheater.nl

Akoestisch concert van de groep Zuco 103, die bekend staat om zijn combinatie van Braziliaanse muziek, Afro-Cubaanse ritmes en electro en dance. Gasten: gitarist Sergio Chiavazzoli en percussionist Marcos Suzano.