5 redenen om tv te kijken

Ben Affleck is verliefd op Kate

1 nieuwe serie

Floor Faber

Net 5, 20.30-21.00 u.

De column van (de fictieve) Floor Faber in vrouwenblad Viva bestaat al veertien jaar. Al veertien jaar tobt ze over liefdes, werk en haar leven. Georgina Verbaan brengt haar nu tot leven in deze tv-serie. Meteen in de eerste aflevering maakt ze het uit met haar vriend (Teun Kuilboer). Met: Hadewych Minis, Roeland Fernhout en Daniël Boissevain.

2 film

Pearl Harbor

Veronica, 20.30-23.50 u.

Poging om, volgens het stramien van Titanic, een beroemde episode uit de geschiedenis van de twintigste eeuw met grootscheepse middelen tot leven te brengen. De grootste Amerikaanse nederlaag vóór Vietnam wordt gereconstrueerd door de ogen van twee bevriende Amerikaanse piloten (Ben Affleck en Josh Hartnett) en de verpleegster (Kate Beckinsale) op wie beiden verliefd zijn. (Michael Bay, 2001)

3 quiz

De grote bijbelquiz

Ned. 2 20.45-22.00 u.

Wie heeft de grootste bijbelkennis? Dit jaar kiezen de omroepen ervoor om mensen uit verschillende regio’s van het land te testen op hun bijbelkennis. Zit de meeste kennis bij de bewoners van de ‘biblebelt’ of bij de katholieken onder de rivieren? Zij nemen het op tegen noorderlingen en kandidaten uit de Randstad. Gepresenteerd vanuit de Grote Kerk in Den Haag door Bert van Leeuwen en Jacobine Geel.

4 interview

Paul Rosenmöller en de val van de Muur

Ned. 2 22.50-23.30 u.

In een serie van vier afleveringen kijkt Paul Rosenmöller terug op deze voor de wereldgeschiedenis zo ingrijpende gebeurtenissen van twintig jaar geleden. Afl.: Duitsland: Mauer im Kopf.

5 docu

Make me white

BBC 1, 23:35 - 00:15 u.

Anita Rani onderzoekt waarom zoveel mensen verlangen naar een lichtere huid. Ook bekijkt ze welke producten en diensten er verkrijgbaar zijn om de huid lichter te krijgen en hoe schadelijk deze zijn.