Yankees na zes jaar weer in World Series

New York Yankees heeft voor de veertigste keer de World Series bereikt, de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen. De club versloeg vannacht in de finale van de American League LA Angels met 5-2, waardoor de stand in de best-of-seven op 4-2 kwam. De Yankees treffen in de World Series Philadelphia Phillies dat in de eindstrijd van de National League LA Dodgers versloeg. De Phillies zijn titelverdediger, na hun zege in de World Series van 2008 op Tampa Bay Rays. De club van sterspeler Ryan Howard staat voor de zevende keer in de eindstrijd en was ook de kampioen van 1980. De Yankees, met pitcher CC Sabathia woensdag op de heuvel in het eerste duel tegen de Phillies, kunnen hun 27ste titel behalen. De laatste dateert van 2000; in 2003 was de club verliezend finalist.