Vreeman treedt af als burgemeester Tilburg

Tilburg. Burgemeester Ruud Vreeman (PvdA) is bereid op zo kort mogelijke termijn terug te treden als burgemeester van Tilburg. Dat heeft hij de Commissaris van de Koningin zaterdagochtend laten weten. ”Ik deel de conclusie van de gemeenteraad dat er sprake is van een verstoorde verhouding”, luidt de schriftelijke verklaring van Vreeman. Verder wil hij niet reageren. Afgelopen woensdag nam de Tilburgse gemeenteraad een motie van afkeuring aan tegen Vreeman. De raad verweet hem informatie te hebben achtergehouden over de overschrijding van bouwkosten van het Midi-theater. Vreeman gaat nu met de fractievoorzitters overleggen over de overdracht van zijn werkzaamheden. Tot die tijd blijft hij aan het werk. Het precieze moment waarop burgemeester Vreeman uit zijn functie treedt moet de komende tijd duidelijk worden.