Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteit

EénVandaag. Vandaag buigt de rechter in Utrecht zich opnieuw over de zeiltocht van 14-zeilster Laura Dekker. Is het verantwoord om het meisje alleen aan een tocht rond de wereld te laten beginnen? Een peiling onder jongeren wijst uit dat een meerderheid van de jeugd vindt dat Laura nog te jong is. Ned.1, 18.15-18.30u.

Netwerk. Reportage over het plan van de de 16-jarige Joey de Loor om een landelijke sportdag voor gehandicapten te organiseren. Joey heeft een zwaar gehandicapt broertje en hij wil hem de kans geven om te kunnen sporten. Na een periode van vallen en opstaan volgt een bijzondere dag. Ned.1, 20.25-20.50u.

Panorama: Freed to Offend Again. Reportage over ex-gevangenen, die na hun straf voor gewelds- en zedendelicten weer in de maatschappij worden vrijgelaten, waarbij de Britse regering zou verzwijgen dat deze misdadigers vaak in herhaling vallen met als gevolg zelfs verkrachting en moord. Presentatie: Raphael Rowe. BBC 1, 21.30-22.00u.

Nova. Reportage over het financiële concern ING dat de banksector en de verzekeringssector gaat scheiden, verslag van de PvdA-bijeenkomst waar het AOW-beleid voor de leden wordt verklaard, verslag van de bijeenkomst van de Club van Rome in Amsterdam, met een interview met eregast Michael Gorbatsjov. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

De wereld draait door. Journalist en columnist Simon Kuper vertelt over zijn boek Dure spitsen scoren niet, X-factor-winnares Lisa zingt een lied en presenteert haar nieuwe single. Tafelheer is Jan Mulder. Ned.3, 19.30-20.15u.

Pauw & Witteman. Rob Trip en Ad van Liempt vertellen over de nieuwe documentaireserie De Oorlog, waarvan gisteren het eerste deel werd uitgezonden. Hans Smolders, fractievoorzitter van Lijst Smolders, praat over zijn politieke vete met de aftredende burgemeester van Tilburg, Ruud Vreeman. Kenneth Herdigein over zijn hoofdrol in de musical Amandla! Mandela. Ned.1, 23.00-23.55u.

The Graham Norton show. Komisch praatprogramma met als gasten supermodel en studente aan Cambridge Lily Cole, filmactrice Isabelle Rossellini (Blue Velvet), de comédienne en televisiepersoonlijkheid Sue Perkins die zich waagt aan de Japanse kunst om muziekinstrumenten uit groenten te maken en de Canadese jazz-zanger en acteur Michael Bublé die ook een lied zingt. BBC 1, 23.35-0.20u.

documentaire

Tegenlicht. Een dag uit het leven van Moskou. Sinds de val van de muur, twintig jaar geleden, is de stad veranderd in een bolwerk van het communisme naar een uithangbord van het kapitalisme. Moskou telt 22 duizend miljonairs, en meer miljardairs dan New York. De stad trekt als een magneet aan gelukzoekers uit de rest van Rusland en de rest van de voormalige Sovjet-Unie. Moskou in 24 uur, met als gids Jelle Brandt Corstius. Ned.2, 20.55-22.15u.

informatief

Radar. Consumentenprogramma. De hypotheekmarkt is voor de gemiddelde consument niet te doorgronden. De Autoriteit Financiële Markten ontwikkelde daarom een inzichtelijk internetprogramma, dat wordt getest. Verder de introductie van de vleeswijzer, ontwikkeld door de stichting Varkens in Nood, die aangeeft of het betrokken vlees goed of slecht is voor het milieu en of het afkomstig is van een beest die een goed leven heeft gehad. Ook een kritisch onderzoek naar de vergelijkingssites van energietarieven. Ned.1, 20.30-21.15u.

Tomtesterom: Hoe zwem je het Kanaal over? Reality-reeks waarin Tom Waes test of een bestaande handleiding in de praktijk wel deugt. Deze week het How to-boek Hoe zwem je Het Kanaal over.Waes probeert vanuit Engeland naar Cap Gris-Nez in Frankrijk te zwemmen. Hij oefent in een aquatrainer, een soort badkuip waarin je ter plaatse kan blijven zwemmen en brengt zijn vetgehalte op peil in een fastfoodrestaurant. Alle medische test zijn positief, technisch en fysiek is er geen enkele reden waarom Tom niet in zijn missie zou slagen. Eén, 20.40-21.25u.

amusement

Dokument: Spookhuis. Derde, laatste aflevering waarin Frans Bromet op zoek gaat naar schijnbaar onverklaarbare zaken. Deze keer bij mevrouw De Deugd die al 25 jaar getik hoort bij haar bed. En in haar woonkamer staat een kast waar harde knallen uit komen. Ned.2, 22.50-23.45u.