Vijftien arrestaties en drie gewonden na rellen op Tempelberg

Jeruzalem. De Israëlische politie en Palestijnse gelovigen zijn gisteren slaags geraakt op de meest heilige plek voor joden en moslims in Jeruzalem, de Tempelberg. Er vielen drie gewonden en de Israëlische politie arresteerde vijftien Palestijnen. De schermutselingen braken uit toen Palestijnse gelovigen stenen gooiden. De Israëlische politie vuurde met waterkanonnen en traangas om de honderden demonstrerende Palestijnen uiteen te drijven. Het was een van de ernstigste confrontaties in de recente onrust rond de Tempelberg. De sfeer in de Oude Stad van Jeruzalem is al wekenlang grimmig. Er zijn geruchten onder Palestijnen dat joodse extremisten van plan zijn hun heilige plek te beschadigen. De Tempelberg is voor zowel joden als moslims heilig. Joden kennen het als de plek waar de verwoeste Tweede Tempel stond. De Klaagmuur ligt aan de voet van de berg. Voor moslims is het de plek waar de profeet Mohammed naar de hemel ging.