vandaag

In het nieuws:

De rechter beslist vandaag of de 14-jarige solozeilster Laura Dekker alleen de wereld rond mag zeilen. De Raad van de Kinderbescherming wil dat het gezag van de ouders van Laura tijdelijk wordt geschorst.

In Hoofddorp wordt de Schipholbrand van 2005 herdacht. Bij de brand vielen elf doden en tientallen gewonden.

Voor het eerst sinds lange tijd houdt de Club van Rome, een internationale groep wetenschappers die zorgen heeft over de groei van de wereldbevolking en de uitputting van grondstoffen, een openbare vergadering. Tijdens de tweedaagse conferentie die vandaag in Amsterdam begint, spreken prominente clubleden zoals de Russische oud-president Michael Gorbatsjov over mondiale milieuvraagstukken.

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) bespreekt vanavond met zijn collega’s hoe de eigen diplomatieke dienst van de Europese Unie eruit moet zien.