Skiërs Poutiainen en Cuche winnen

De Finse Tanja Poutiainen en de Zwitser Didier Cuche hebben de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen bij de alpineskiërs gewonnen. Het betrof de reuzenslalom in Sölden.

Rond de Oostenrijkse Nicole Hosp voltrok zich een drama. Bij een val scheurde zij de kruisband in haar rechterknie.

De 25-jarige Hosp, voormalig wereldkampioene en winnares van de wereldbeker in 2007, werd per helikopter naar Innsbruck gevlogen, waar zij nog diezelfde dag werd geopereerd. Ze is vijf tot zes maanden uitgeschakeld en loopt de Olympisch Spelen mis.

Een hard gelag voor Hosp, die het vorig seizoen ook al miste wegens een gescheurde kruisband. Maar toen aan haar linkerknie.

Poutiainen won de race voor de Oostenrijkse Kathrin Zettel (tweede) en de Italiaanse Denise Karbon (derde). Zij was in de eerste manche de snelste en hield die in de tweede manche nipt vast.

Cuche behaalde gisteren zijn tiende wereldbekerzege. Tweede werd de Amerikaan Ted Ligety en derde de Zwitser Carlo Janka.

De 35-jarige Cuche, regerend wereldkampioen op de super-G, was na de eerste run nog derde. De Zwitser maakte bij zijn tweede afdaling alles goed. „Onmiddellijk de eerste wedstrijd winnen, dat lucht op”, zei Cuche.

Door zijn overwinning heeft Cuche nu al net zoveel wereldbekerzeges als vorig seizoen. Toen won hij alleen in Sestrière, maar presteerde de oudgediende dusdanig regelmatig, dat hij het wereldbekerklassement reuzenslalom won.

De Noor Aksel Lund Svindal, vorig seizoen winnaar van de algemene wereldbeker, kende in Sölden een zwakke seizoensstart. Svindal eindigde in de eerste run weliswaar in de toptien, in de tweede lukte het hem niet een tijd te noteren.

Het wereldbekercircuit wordt over drie weken vervolgd in Finland. Dan staat in Levi voor zowel de vrouwen als de mannen een slalom op het programma. (ANP)