SC Heerenveen voorlaatste

De problemen voor SC Heerenveen zijn gisteren na de 4-1 nederlaag tegen Willem II danig toegenomen. De ploeg uit Friesland staat voorlaatste in de eredivisie. Mocht RKC deze week failliet worden verklaard en gedwongen worden zich uit de eredivisie terug te trekken, dan belandt SC Heerenveen op de laatste plaats.

Heerenveen speelde in de eerste helft goed en kreeg ook de beste kansen, maar viel in de tweede helft ver terug. Willem II profiteerde dankbaar en won ruim dankzij doelpunten van Zijler, Boutahar en tweemaal Demouge. Papadopoulos scoorde tegen.

Heerenveen-trainer De Jonge was na afloop de wanhoop nabij. „Zo verliezen is teleurstellend. De eerste helft ging nog wel, toen hadden we een van de vele kansen moeten benutten. Dan had de ploeg een goed gevoel gekregen en niet na rust alle organisatie en discipline verloren. Het lijkt een herhaling van zetten dit seizoen: eerst goed spelen en daarna slecht.”

De oplossing? De Jong: „In ieder geval niet, zoals nu, blijven rennen en vliegen. Als we de bal hebben, moeten we zien rust in het spel te krijgen.”

FC Twente toont zich een standvastige koploper. De nog ongeslagen ploeg van trainer McLaren haalde gisteren uit tegen FC Groningen: 4-0. De doelpunten in Enschede kwamen op naam van Stoch, Tiendalli, N’Kufo en Ruiz.

PSV bleef op twee punten van FC Twente. De ploeg van trainer Rutten won gisteren eveneens met 4-0 bij NEC. PSV leidde na een kwartier met 2-0 dankzij treffers van Dzsudzsak en Reis. Na de rust voerden Bakkal en Lazovic (strafschop) de score op.

Feyenoord handhaafde zich met moeite op de vierde plaats. De ploeg uit Rotterdam kwam zaterdagavond in de Kuip tegen VVV-Venlo goed weg: 1-0. Het enige doelpunt werd gemaakt door routinier Landzaat, uit een voorzet van een andere routinier, Makaay.

Heracles behaalde tegen Vitesse zijn vierde zege (2-0) in een uitwedstrijd en klom naar de zesde plaats. Overtoom en Steur maakten de doelpunten.

NAC behaalde een bescheiden zege (1-0) op hekkensluiter RKC. Lurling werd de matchwinnaar.

Sparta won de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-2. Falkenburg maakte in een spectaculair duel alle doelpunten voor de Rotterdamse ploeg, waarvan de beslissende kort voor tijd. Buijs en Vicento scoorden voor ADO Den Haag.