Reis Laura Dekker wordt realitysoap

Laura Dekker, het 14-jarige meisje dat als jongste solozeiler de wereld wil rondvaren, zal op haar reis worden gevolgd door een televisieploeg en een ervaren zeiler. Volgens haar advocaat Peter de Lange zullen zij in een snellere boot achter haar aan varen. Een contract wordt ondertekend als de reis definitief doorgaat.

Binnen- en buitenlandse televisiezenders hebben zich gemeld bij vertegenwoordigers van Laura Dekker om een realitysoap te maken over haar reis. Het plan voor de reis heeft internationale aandacht getrokken. Honderden sympathisanten hebben gratis hotelkamers, logeeradressen en geld aangeboden. Laura heeft inmiddels een paar ton opgehaald. Een professionele woordvoerder staat haar kosteloos bij.

Vanmiddag was in Utrecht de laatste zitting waarin drie kinderrechters zich over het omstreden reisplan bogen. De Raad voor de Kinderbescherming zou opnieuw een negatief advies uitbrengen. Een onafhankelijke psycholoog schrijft dat Laura’s vaardigheden om bijvoorbeeld om te gaan met een crisissituatie in orde zijn.

De zaak trok de afgelopen tijd grote aandacht. „Er postten cameraploegen voor het schoolhek van het zusje van Laura in Friesland”, zegt advocaat De Lange.

Laura Dekker: pagina 3

    • Jaap Bloembergen
    • Frederiek Weeda