op nrcnext.nl

Lotgevallen bij Talibaan

De Amerikaanse journalist David Rohde werd vorig jaar november samen met een Afghaanse collega ontvoerd toen hij door Afghanistan reisde voor een boek. Hij viel in handen van een extremistische clan binnen de Talibaan, die hem meenam naar de Pakistaanse stammengebieden Noord- en Zuid-Waziristan. Daar houdt Osama bin Laden zich mogelijk schuil. Rohde schreef een indrukwekkend verhaal over de zeven maanden en tien dagen dat hij werd vastgehouden. Het is in zijn geheel te lezen is op de website van The New York Times. Je kan er ook video’s bekijken, waarin de journalist zijn verhaal vertelt. Als dit geen journalistieke prijzen gaat winnen...

Supermarktmusical

„The others fruit is so far away. And this fruit just wants to play.” Zo begint de hilarische supermarktmusical van de New Yorkse theatergroep Improv Everywhere. Deze groep maakt verrassende voorstellingen op de meest onverwachte plekken – heel Amerika is hun podium.

Als Marokkanen verdwijnen

Wat als alle Marokkanen nu eens en masse Nederland verlieten, zoals in sommige kringen wordt gedroomd? Marokkaans-Nederlandse jongeren maakten een professioneel filmpje waarin dat scenario met humor is uitgewerkt. De makers willen ermee de discussie over Marokkanen in Nederland een frisse impuls geven.