Ochtendnevel

De komende dagen verlopen naar verwachting droog, met vrij hoge temperaturen, maar volop zonnig najaarsweer zit er niet in. Met een hogedrukgebied dat zich vannacht over het land uitbreidt en de komende dagen min of meer blijft liggen, zou het tijdens een zomerperiode stralend weer worden.

In het herfstseizoen daarentegen heeft de zon veel minder kracht. Met een hoop vocht in de atmosfeer en bijna windstille condities ontstaat er in de nacht gemakkelijk en op vrij uitgebreide schaal mist. Mist die door de minder krachtige zon vaak een groot gedeelte van de ochtend en soms ook nog een gedeelte van de middag aanwezig blijft.

Vannacht nog geen mist, maar vooral nevel. De wind neemt vanavond vrij snel af; onder de bewolkte hemel wordt het nevelig met minima rond 10 graden.

Ook morgenochtend is het nog nevelig en bewolkt. In de middag verdwijnt de nevel met af en toe zon in het zuiden. Bij een zwakke veranderlijke wind wordt het 12 graden in het noorden tot 15 graden in Brabant en Limburg.

Na morgen ontstaat in de nachten op uitgebreide schaal nevel en mist die in de ochtenduren geleidelijk oplost. ’s Middags laat de zon zich af en toe zien. Er staat nauwelijks wind en in het noorden wordt het gemiddeld 12 graden, terwijl in het zuiden de 15 graden wordt gehaald.