Liverpool herstelt zich tegen United

Na vier nederlagen op rij, in verschillende competities, heeft Liverpool met 2-0 gewonnen van landskampioen Manchester United. De ploeg van trainer Rafael Benitez voorkwam zo dat het de aansluiting met de bovenste clubs uit de Premier League verloor. Liverpool staat vijfde.

Fernando Torres opende halverwege de tweede helft de score. David Ngog besliste het duel in blessuretijd. Beide teams beëindigden het duel met tien man. Nemaja Vidic (United) kreeg in de voorlaatste minuut rood na een overtreding op Dirk Kuijt. Kort daarna werd ook Javier Mascherano van Liverpool weggestuurd. Kuijt deed de hele wedstrijd mee bij Liverpool, Ryan Babel bleef op de bank. Edwin van der Sar verdedigde het doel bij Manchester, dat de koppositie is kwijtgeraakt aan Chelsea. De ploeg uit Londen ploeg, die zaterdag met 5-0 van Blackburn Rovers won, heeft twee punten meer dan United. Bij Chelsea maakte de pas zeventienjarige Nederlander Jeffrey Bruma zijn debuut.

Nummer drie Arsenal profiteerde nauwelijks van de nederlaag van United. De Londenaren verspeelden bij West Ham United een voorsprong van twee doelpunten: 2-2. Robin van Persie scoorde voor Arsenal het openingsdoelpunt.

In Spanje incasseerde Real Madrid zaterdag de tweede teleurstelling binnen vier dagen. Bij Sporting Gijon werd het 0-0. Real verloor woensdag voor eigen publiek in de Champions League met 3-2 van AC Milan. Royston Drenthe begon op de linkerflank maar moest na een uur plaatsmaken voor publiekslieveling Guti. Rafael van der Vaart speelde de laatste elf minuten. Barcelona revancheerde zich voor de onverwachte nederlaag in de Champions League vorige week tegen Rubin Kazan. De Spaanse kampioen deklasseerde gisteravond Real Zaragoza met 6-1. De Malinese international Seydou Keita nam drie treffers voor de houder van de Champions League voor zijn rekening, de Zweed Zlatan Ibrahimovic twee. De andere treffer van Barcelona kwam op naam van de Argentijn Lionel Messi. Koploper Barcelona heeft nu drie punten meer dan nummer twee Real.

Hamburger SV liet gisteravond de kans laten liggen alleen op kop te komen in de Bundesliga. De ploeg bleef bij Schalke 04 op 3-3 steken. Halverwege leidde HSV nog met 2-0. HSV heeft net als Bayer Leverkusen 22 punten uit tien duels. Leverkusen leidt door een beter doelsaldo. Louis van Gaal staat met Bayern München, dat zaterdag Eintracht Frankfurt met2-1 versloeg, vijfde. (ANP)