Klink onderzoekt uitbreiding van risicogroepen griep

Rotterdam, 26 okt. - Minister Klink (Volksgezondheid, CDA) heeft de Gezondheidsraad en het Centrum voor Infectieziektebestrijding (CIb) gevraagd te onderzoeken of het aantal risicogroepen voor Mexicaanse griep moet worden uitgebreid. Het verzoek staat los van het overlijden vorige week van een meisje van veertien aan de Mexicaanse griep. Zij was de zesde patiënt die in Nederland aan deze ziekte overleed, en de eerste die tot de besmetting gezond was. In Nederland worden alleen risicogroepen ingeënt tegen de griep. Viroloog Ab Osterhaus liet zaterdag via RTL Nieuws weten dat moet worden onderzocht of ook kinderen ingeënt moeten worden. Een jeugdarts pleit in het medisch tijdschrift Medisch Contact voor vaccinatie van kinderen onder de vier jaar.