6 redenen om tv te kijken

1 actiefilm

Mission: Impossible

SBS6, 20.30-22.45u.

Visuele trucs zijn de sterren van deze bijna abstracte actiefilm met Tom Cruise en Emmanuelle Béart. De Palma bewijst dat ook in een actiefilm de actie miniem kan zijn: het al of niet op de grond vallen van een zweetdruppel zorgt voor het enerverendste moment van de film. (Brian De Palma, 1996)

2 dramaserie

Grey’s Anatomy

NET5, 20.30-21.30u.

Er is een huwelijk op til in de Amerikaanse ziekenhuisserie: Meredith en Derek bereiden hun Grote Dag voor. Izzie krijgt onverwacht bezoek van haar moeder aan haar zieksbed. Ze wil niet dat haar moeder weet hoe vergevorderd de kanker is. Met o.a. Ellen Pompeo en Katherine Heigl.

3 docu

Tegenlicht: 24 uur Moskou

Ned.2, 20.55-22.00u.

Een dag uit het leven van Moskou, gedocumenteerd door Rusland-correspondent Jelle Brandt Corstius. Sinds de val van het communisme is Moskou een kapitalistisch uithangbord geworden: er wonen 22.000 miljonairs.

4 komedie

Sorry minister

Ned.3, 22.00-22.30u.

Nederlandse comedyserie, inmiddels ontdaan van de lachband. De minister noemt het Noordas-project een voorbeeld van goede samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Maar dan blijkt het project op de rand van faillissement te staan. De minister moet het project en zijn eigen positie redden.

5 nostalgie

Het mooiste meisje van de klas

Ned.1, 22.10-23.00u.

Nieuwe reeks van het programma waarin Jaap Jongbloed het ‘mooiste meisje van de klas’ opzoekt en met haar en oud-klasgenoten herinneringen ophaalt. Vanavond de Leide Irene, dochter van een Nederlandse priester en een Ghanese vrouw.

6 vechters

It’s Showtime Kickboksgala

RTL7, 23.30-0.00u.

Serie portretten van vechtersbazen. In deze aflevering volgen we Sahin ‘Kaas’ Yakut.