Volgende week in NRC Handelsblad

brussel leontien van oranje foto rien zilvold

Maandag

Op pagina 2 een profiel van Gerard Timmer, de directeur van de Publieke Omroep, die bepaalt wat de tv-kijker te zien krijgt op de drie netten. „Zijn drijfveer ligt in het oud-Hollandse calvinisme”, zegt iemand uit zijn omgeving.

Dinsdag

De Thuiskok stort zich op het maken van leverworst. Ze belooft dat die „smeuïg, zacht en zonder conserveringsmiddelen” is.

Woensdag

Op de kunstpagina een gesprek met prinses Laurentien over haar kinderboek Mr Finney, de geschiedenis van een vissenman. Ook illustrator Sieb Posthuma komt aan het woord.

Verder: This is it, een ode aan Michael Jackson, met beelden van zijn laatste repetities, is om 2 uur ’s nachts in première gegaan. Op de filmpagina een verslag van dat evenement. En uiteraard wordt Antichrist van Lars von Trier gerecenseerd. Evenals de nieuwe film van Steven Soderbergh, naar het ware verhaal van een dolgedraaide informant van de Amerikaanse geheime dienst.

Vrijdag

In het Cultureel Supplement typeert schrijver en filmer Peter Delpeut het genie van Pierre Audi. De directeur van het Holland Festival en van De Nederlandse Opera is de winnaar van de eerste Johannes Vermeerprijs.

Zaterdag

Het Weekblad spreekt met Carolina Trujillo, een schrijfster die met haar roman De terugkeer van Lupe Garcia genomineerd is voor de AKO Literatuurprijs.

Onderwerpen onder voorbehoud.