Van Gaal: ik ben geen God

Louis van Gaal heeft gisteren geduld gevraagd. De trainer van Bayern München kreeg, net als zijn spelers, de voorbije dagen kritiek na de 2-1 nederlaag tegen Girondins Bordeaux in de Champions League. „Als ik God was geweest, dan had ik alles gewonnen. Maar ik ben geen God. Ik ben een trainer die hard werkt”, zei hij. Franz Beckenbauer, de machtige president van Bayern München, stelde dat Van Gaal nog een beetje onzeker is. „Hij is niet zo zeker als hij zich voor doet. Van Gaal is nog een beetje op zoek. Ik weet niet of hij werkelijk heeft gezegd dat hij geen God is. Misschien heeft hij een voorbeeld willen geven. Alles wordt nu ook op een weegschaal gelegd.” Bayern speelt vandaag tegen Eintracht Frankfurt. Arjen Robben is nog altijd niet fit. Ook Franck Ribéry kan weer niet meespelen. Gevreesd wordt dat de Fransman enkele maanden is uitgeschakeld. (ANP)