Ring voor Gooische Vrouwen

Gooische Vrouwen heeft gisteravond in theater Carré te Amsterdam de Gouden Televizier-Ring gewonnen. De RTL4-serie over vier rijke vrouwen uit Blaricum was al viermaal genomineerd. De serie liet Boer Zoekt Vrouw Extra en de spelshow Wie is de Mol achter zich.

Hoofdrolspeler Linda de Mol zei dat ze „met klotsende oksels, hartslag van tweehonderd en droge keel” de uitslag had afgewacht. Het was de laatste kans voor de serie, die na dit seizoen stopt.

De Zilveren Ring voor televisiepersoonlijkheden ging bij de mannen verrassend naar Ruben Nicolai, die Matthijs van Nieuwkerk en Johnny de Mol versloeg. Bij de vrouwen won Yvon Jaspers van Boer zoekt Vrouw voor de derde maal. Zij gaf de Anita Witzier (winnares in 2007) en Linda de Mol (winnares 2001) het nakijken. Alleen Wendy van Dijk won de Ring vaker dan Yvon Jaspers: viermaal.

De Gouden Stuiver voor jeugdprogramma’s ging naar het NOS Jeugdjournaal, dat Klokhuis en Sesamstraat voorbleef. Lieke van Lexmond won van Eva Jinek en Valerio Zeno als talent van het jaar. (ANP)