Ja, hoe saaier, hoe beter

De stijldiscussie lijkt mij een gepasseerd station. John Maddox, wijlen hoofdredacteur van Nature en auteur van What Remains to be Discovered (1998), heeft zijn tijdschrift in de jaren 90 opengesteld voor stijlsuggesties. Resultaat: Nature blijft net als concurrent Science een prima tijdschrift waar iedereen aan zijn trekken komt: de `articles & letters` respecteren de `guide to authors` en de `news & views` sectie plaatst de artikels in een bredere context, met haast altijd een `pun` in de titel. Alle andere secties zijn ook voor leken goed leesbaar. Overigens zijn er voor elke discipline uitstekende populair wetenschappelijke auteurs: in de astronomie (John Gribbin), wiskunde (Keith Devlin, Eli Maor, Ian Stewart), evolutie (Lynn Caporale, Sean Carroll, Jerry Coyne, Charles Darwin(!), Richard Dawkins, Daniel Dennett, George Dyson, Bas Haring, Steve Jones, Roger Lewin, Ernst Mayr, Martin Nowak, Matt en Mark Ridley, John Maynard Smith, Steven Strogatz, Lewis Wolpert, Carl Zimmer).

Wetenschapsbijlage 17-10-09

    • G. de Mey Tervuren