Geregeld zon

Na het zich steeds verder uitbreidende regenweer van vandaag wisselen morgen zon en wolken elkaar af. Maar het blijft niet overal droog.

De regen wordt veroorzaakt door een depressie die dit weekend rondtolt nabij Schotland. De bijbehorende storingen trekken vanuit het westen over het land.

Deels worden deze verzwakt door een stevig bastion van hoge luchtdruk met kernen boven het Iberisch schiereiland en het noordwesten van Rusland, verbonden door een uitloper.

Desalniettemin raakt het vanmiddag uiteindelijk ook op plekken bewolkt waar dat nu nog niet het geval is, en vervolgens ook regenachtig, als laatste in het noordoosten. Bij een veelal matige windkracht 4 uit het zuiden wordt het circa 13 graden. In Zeeland wordt het lokaal 16 graden door binnenstromende mildere lucht.

In die zachte luchtsoort koelt het vannacht niet verder af dan tot een graad of 11. De regen trekt daarbij vannacht langzaam weg en vanuit het westen volgen opklaringen.

Morgen wisselen zon en wolken elkaar af. In het noorden valt nog een enkele regenbui. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Het is mild met maxima rond 16 graden.

In de nieuwe week is er vrij veel bewolking waaruit soms wat regen valt, vooral in het noorden.

Het blijft zacht.