Geen sprake van uitlekken bij rapport AFM

In NRC Handelsblad van 15 oktober staat een artikel over de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Een rapport zou zijn uitgelekt met als nieuws dat een groep van zes grote financiële instellingen in Nederland zeer hoge provisies betaalt aan tussenpersonen om koopsompolissen te verkopen. Dit is weinig zorgvuldige berichtgeving. Er is niets uitgelekt. Er is een brief van de AFM, uit juni, aan het ministerie van Financiën, die is doorgestuurd aan de Tweede Kamer en die openbaar is.

Feit is dat de verzekeringssector zelf al eerder aan de bel heeft getrokken. Het meest recent in een brief d.d. 30 maart 2009. De minister van Financiën is hierop ingegaan en de regelgeving wordt aangepast per 1 januari aanstaande. Zowel het Verbond van Verzekeraars als de Consumentenbond heeft dit verwelkomd.

    • Cor Groeneweg Verbond van Verzekeraars