film

Naked (Mike Leigh, 1993, GB). Verpletterend fresco van de onverschilligheid, gewelddadigheid en gevoelsarmoede in het Londen van de jaren negentig. Regisseur Leigh laat zijn neurotische, permanent zichzelf ontvluchtende held Johnny (de formidabele David Thewlis) dolen door een hel zonder idolen of idealen, slechts bepaald door lichamelijkheid en materialisme. (Canvas, 23.40-1.46u.) Naked (1993) Pers: David Thewlis Dir: Mike Leigh Ref: NAK033AG Photo Credit: [ Film 4 Int'/British Screen/Thin Man Prod / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Thirteen Days (Roger Donaldson, 2000, VS). Politieke thriller doet, exclusief vanuit Amerikaans perspectief, verslag van de Cuba-crisis: die memorabele twee weken in oktober 1962 die de wereld aan de rand van een atoomoorlog brachten. Castro en Chroesjtsjov blijven buiten beeld. Kevin Costner speelt heldenrol van Kennedy-vertrouweling Kenny O’Donnell, die in werkelijkheid slechts een bijfiguur was. RTL7, 20.00-22.45u.

Ronin (John Frankenheimer, 1998, VS). Ouderwets degelijke actiethriller kent vele achtervolgingen per auto en een hoofdrol van Robert De Niro als werkloze spion. Speelt grotendeels in Parijs. Veronica, 20.00-22.20u.

Dead Man Walking (Tim Robbins, 1995, VS). Genuanceerd drama onderstreept de misdadigheid van de doodstraf. Susan Sarandon kreeg Oscar voor rol van non die moordenaar en verkrachter Sean Penn begeleidt in zijn laatste dagen tot aan zijn executie. Ned.3, 23.30-1.25u.