film

Thirteen Days (Roger Donaldson, 2000, VS). Politieke thriller doet, exclusief vanuit Amerikaans perspectief, verslag van de Cuba-crisis: die memorabele twee weken in oktober 1962 die de wereld aan de rand van een atoomoorlog brachten. Castro en Chroesjtsjov blijven buiten beeld. Kevin Costner speelt heldenrol van Kennedy-vertrouweling Kenny O’Donnell, die in werkelijkheid slechts een bijfiguur was. RTL7, 20.00-22.45u.

Ronin (John Frankenheimer, 1998, VS). Ouderwets degelijke actiethriller kent vele achtervolgingen per auto en een hoofdrol van Robert De Niro als werkloze spion. Speelt grotendeels in Parijs. Veronica, 20.00-22.20u.

Dead Man Walking (Tim Robbins, 1995, VS). Genuanceerd drama onderstreept de misdadigheid van de doodstraf. Susan Sarandon kreeg Oscar voor rol van non die moordenaar en verkrachter Sean Penn begeleidt in zijn laatste dagen tot aan zijn executie. Ned.3, 23.30-1.25u.