film

Bride & Prejudice (Gurinder Chadha, 2004, GB/VS). Amusante Bollywoodvariatie op Jane Austens klassieker 'Pride and Prejudice'. De moeder van een Indiase familie met louter dochters is continu bezig met het zoeken naar huwelijkspartners. Die dienen zich wel aan, maar er zijn natuurlijk ook barrières. Ook hier is een meneer Darcy het middelpunt van amoureuze verwikkelingen en misverstanden. (Canvas, 21.00-22.50u.) Bride And Prejudice (2004) Pers: Martin Henderson, Aishwarya Rai Dir: Gurinder Chadha Ref: BRI100BA Photo Credit: [ Pathe Pictures Ltd / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement
Bride & Prejudice (Gurinder Chadha, 2004, GB/VS). Amusante Bollywoodvariatie op Jane Austens klassieker 'Pride and Prejudice'. De moeder van een Indiase familie met louter dochters is continu bezig met het zoeken naar huwelijkspartners. Die dienen zich wel aan, maar er zijn natuurlijk ook barrières. Ook hier is een meneer Darcy het middelpunt van amoureuze verwikkelingen en misverstanden. (Canvas, 21.00-22.50u.) Bride And Prejudice (2004) Pers: Martin Henderson, Aishwarya Rai Dir: Gurinder Chadha Ref: BRI100BA Photo Credit: [ Pathe Pictures Ltd / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

A King in New York (Charles Chaplin, 1957, Engeland). Chaplins voorlaatste, autobiografisch gekleurde film: een weinig scherpzinnige satire op de ‘American Way of Life’. Verbannen koning (Chaplin) wordt in New York misbruikt voor commercials en komt er in botsing met de commissie voor ‘on-Amerikaanse activiteiten’. Ook met zoon Michael Chaplin.Eén, 14.05-15.50u.

Perfect Stranger (James Foley, 2007, VS). Lichtgewicht thriller. Onwaarschijnlijke onderzoeksjournaliste Halle Berry legt contact met onwaarschijnlijk rijke reclameman Bruce Willis.RTL4, 20.30-22.30u.

Ruthless People (Jim Abrahams, David Zucker & Jerry Zucker, 1986, VS). Weinig subtiele, maar vaak zeer grappige komedie over een Hollywoodparvenu (Danny DeVito), die op het punt staat zijn onuitstaanbare vrouw (Bette Midler) te vermoorden. Dan wordt zij tot zijn vreugde ontvoerd. BBC1, 0.05-1.35u.