film

A King in New York (Charles Chaplin, 1957, Engeland). Chaplins voorlaatste, autobiografisch gekleurde film: een weinig scherpzinnige satire op de ‘American Way of Life’. Verbannen koning (Chaplin) wordt in New York misbruikt voor commercials en komt er in botsing met de commissie voor ‘on-Amerikaanse activiteiten’. Ook met zoon Michael Chaplin.Eén, 14.05-15.50u.

Perfect Stranger (James Foley, 2007, VS). Lichtgewicht thriller. Onwaarschijnlijke onderzoeksjournaliste Halle Berry legt contact met onwaarschijnlijk rijke reclameman Bruce Willis.RTL4, 20.30-22.30u.

Ruthless People (Jim Abrahams, David Zucker & Jerry Zucker, 1986, VS). Weinig subtiele, maar vaak zeer grappige komedie over een Hollywoodparvenu (Danny DeVito), die op het punt staat zijn onuitstaanbare vrouw (Bette Midler) te vermoorden. Dan wordt zij tot zijn vreugde ontvoerd. BBC1, 0.05-1.35u.