Aapmanieren

A dominant male chimpanzee feeds in Kibale National Park tropical rain forest, 354km southeast of Uganda?s capital Kampala, December 2, 2006. Researchers studying mating preferences within the Kanyawara chimpanzee community say male chimpanzees consistently prefer the oldest females in their community as mating partners. Picture taken December 2, 2006. REUTERS/James Akena (UGANDA) REUTERS

Wij eten bami met een vork, Chinezen met stokjes. Zoiets hebben chimpansees ook. Twee groepen apen uit het land Oeganda in Afrika moesten hetzelfde probleem oplossen: hoe haal je honing uit een diep gat, waar je met je vingers niet bij kunt? De chimpansees uit het zuidwesten van het land hengelden met takken. De chimps uit het midden van het land kauwden blaadjes fijn, en maakten er sponsjes van. Apen hebben ook cultuur. HvS