Weeds hervindt brille in seizoen 4

Dvd tv-serie

WeedsSeizoen 4

(uit op 5 nov) € 29,99 * * * *

Zelfs bijzonder goede tv-series slagen er niet altijd in elk seizoen een hoog niveau te halen. Vergeet dus seizoen 3 van Weeds, net uitgekomen, waarin de uitdagende ideeën en thema’s alleen maar werden uitgemolken. Begin meteen aan seizoen 4, waarin de serie zich spectaculair hervindt. Weeds is de absurdistische serie waarin Nancy Botwin, jong weduwe geworden, begint aan een onhandig dubbelleven als hasjdealer om haar bestaan in de brave buitenwijk niet te hoeven opgeven. Maar aan het einde van seizoen 3 brandt de wijk af. Ze vlucht naar de westkust en daar belandt ze in de import van illegale Mexicanen. Deze draai van schrijfster Jenji Kohan, naar de schending van een ander groot taboe, geeft de serie een nieuw fundament. Hoofdrolspeelster Mary-Louise Parker is het sprankelend middelpunt, even overtuigend de kwetsbare moeder als de zelfbewuste vrouw, en Elizabeth Perkins doet niet voor haar onder als losgeslagen, destructieve vriendin. Geestiger en gekker krijg je het niet gauw.

    • Ron Rijghard