Taakstraffen voor waterpolozusjes

ALMELO. De rechtbank in Almelo heeft gisteren twee waterpoloënde zussen veroordeeld tot taakstraffen van 60 en 120 uur wegens zware mishandeling van een tegenstandster in een waterpolowedstrijd. De twee zussen uit Borne van 17 en 22 jaar oud hebben een jaar geleden bij een wedstrijd in Neede een tegenstandster zo lang onder water gehouden dat ze bijna was verdronken. Het slachtoffer liep een posttraumatische stressstoornis op. Ze heeft sinds de bewuste wedstrijd last van paniekaanvallen en concentratieproblemen en heeft bijna een half jaar niet kunnen werken. De twee zussen moeten haar dan ook 800 euro immateriële schade vergoeden. Voor de rechtbank was de doorslaggevende reden een straf op te leggen dat het onderduwen zich niet voordeed in het vuur van de strijd, maar tijdens een doodspelmoment.