Reisorganisaties dagen ministerie

Den Haag, 23 okt. - Zakenreisbureaus ATP en Carlson Wagonlit hebben het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de rechter gedaagd. De reisorganisaties zagen onlangs een lucratief contract voor het verzorgen van reizen van de koninklijke familie, ambassadeurs en andere diplomaten aan hun neus voorbijgaan, aldus directeur Carl Gerkens van ATP en directeur Jan Willem Dekker van Carlson Wagonlit. Buitenlandse Zaken geeft ongeveer 16 miljoen euro per jaar uit aan de vliegreizen en gunde de opdracht na een openbare aanbesteding aan reisorganisatie BCD, die de reizen eerder ook al verzorgde. Carlson Wagonlit en ATP willen vooral meer inzicht krijgen in waarom zij achter het net visten. ”De informatie die wij daarover hebben gekregen, is ontoereikend”, stelt Dekker. Volgens Gerkens is het hen niet te doen om erachter te komen voor welk bedrag BCD het contract kreeg. Over het bedrag dat met het nieuwe contract gemoeid is, doet BCD geen uitspraken.