Piloot overleden bij noodlanding Bonaire

KRALENDIJK. Voor de kust van Bonaire heeft een klein vliegtuig op weg van Curaçao naar Bonaire dinsdagochtend (lokale tijd) een noodlanding op het water gemaakt. Dat is gisteren bekend geworden. De piloot van Divi Divi Airlines had geen andere keus, nadat één van de motoren was uitgevallen. Hij overleefde de noodlanding niet. De negen passagiers konden zichzelf uit het toestel redden voordat het zonk. Het gaat om Curaçaoënaars en Nederlanders. Zij hebben geprobeerd de piloot eruit te halen, die bewusteloos was geraakt doordat hij met zijn hoofd tegen de voorruit was geklapt. Ze kregen hem echter niet uit zijn veiligheidsriem. De negen werden per boot gered door door mensen vanaf Bonaire. Ze zijn lichtgewond en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. Op dezelfde plaats voor de kust van Bonaire stortte vorige week een vliegtuig met 412 kilo cocaïne aan boord neer.