Nog zacht

Het is zacht voor de tijd van het jaar, met in het weekend zelfs maximumtemperaturen van 16 graden. Echt mooi en zonnig weer zit er helaas niet in. Storingen die vanmiddag nog voor de Franse kust liggen gaan ons morgen regenachtig weer brengen. Ook na morgen is de invloed van dit lagedrukgebied, met name in het noorden van het land, merkbaar.

Vannacht is het nog droog en zijn er flink wat opklaringen. Bij windstilte ontstaan er op grote schaal nevel en mist. Halverwege de nacht neemt de bewolking vanuit Zeeland toe. In een groot deel van het land koelt het af naar 5 tot 7 graden, in Zeeland liggen de minima met 9 tot 10 graden hoger.

De mist en nevel lossen vrij snel op in de ochtend. Op veel plekken is het reeds bewolkt, behalve in de noordoostelijke provincies waar de zon zich nog kort laat zien. In de loop van de ochtend vallen de eerste buien al in het westen van het land.

Gedurende de middag trekt een vrijwel gesloten gebied met regen en heel zachte lucht vanuit het zuidwesten over het land. In de regen wordt dan ook pas in de loop van de middag de maximumtemperatuur bereikt van 14 graden in Friesland tot 16 graden in Brabant en Limburg.

Het blijft zacht, met op zondag nog geregeld zon. Na zondag overheerst bewolking. Op alle dagen valt er in het noorden een aantal buien.