Mensen

TV-presentator Jochem van Gelder stopt na twintig jaar met zijn werkzaamheden bij de NCRV. De aanleiding om te stoppen is het onzekere toekomstperspectief, aldus de presentator. (ANP)

Clown Bassie wordt het gezicht van een nieuwe digitale kinderzender, die vanaf donderdag 29 oktober 24 uur per dag gaat uitzenden. Dat kondigde hij gisteren aan in de radioshow van Ruud de Wild op Q-music. (ANP)

Ex-Beatle Paul McCartney begint in december aan een tournee door Europa. Het wordt zijn eerste tour in vijf jaar. Hij zal onder meer optreden in Berlijn, Arnhem, Parijs, Keulen en Dublin. (AFP)

Tijdens de slotmanifestatie van ‘Nederland Leest’, op vrijdag 20 november in Carré, zal Hella S. Haasse een openbaar interview geven aan literair journalist Margot Dijkgraaf. De negentigjarige Haasse verschijnt zelden nog in het openbaar. Tijdens deze jaarlijkse nationale leescampagne staat dit jaar Haasses debuutroman Oeroeg uit 1948 centraal. Het boek wordt vanaf vrijdag gratis uitgedeeld aan leden van Openbare Bibliotheken. (NRC)