Henrik Ibsens bleekblauwe ogen

Vijand van het Volk door Toneelgroep Maastricht van Henrik Ibsenregie Arie de Molspel Reinier Demeijer, Freek den Hartogh, Olaf Malmberg, Hans Trentelman, Martijn van der Veen, Mara van Vlijmen, Jessie Wilmsmuziek Joop van Brakelvormgeving Theo Tienhoovenlichtontwerp Gé Wegman DUIN, BEN VAN

Arnhem, Groningen, etc.

In Vijand van het volk (1882) van Henrik Ibsen ontdekt een idealistische dorpsdokter dat het kuurbad vergiftigd is. In de uitvoering van Toneelgroep Maastricht van Arie de Mol, dienen elektrische gitaren ter decoratie. De acteurs spelen nummers van The Velvet Underground, zoals Pale Blue Eyes en All Tomorrows Parties. Hiermee schiet De Mol het stuk naar de late jaren zestig, niet als protestkunst maar als tijdsbeeld. Een dynamische, wervelend, met souplesse en verve gespeelde voorstelling. Tournee t/m 22/12. Inl: toneelgroepmaastricht.nl