De nieuwe kunst in het Witte Huis

Een woning met 132 kamers. Hoe richt je die in?

Deze maand werd bekend hoe de Obamaatjes dat hebben aangepakt. Althans, welke kunst ze hebben opgehangen.

In januari nam de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama met zijn gezin intrek in het Witte Huis. De bewoners bepalen zelf de inrichting, in en ook rondom het huis. Zo legde First Lady Michelle Obama een moestuin aan van 100 vierkante meter (ze wil een voorbeeld stellen, zij hield al vaker pleidooien voor gezondere voeding). De financiering van de verhuizing werd geregeld door het Congres, dat elke vier jaar wat extra geld krijgt voor verhuisdozen en overuren van de staf. De Obama’s kregen een potje voor onder andere gordijnen en schilderijen voor de inrichting van de 132 kamers. Ook is er een aantal kunstwerken in bruikleen. The Wall Street Journal publiceerde deze maand een lijst van werken die nu in het Witte Huis te vinden zijn.