Crumble

Benodigdheden:

Een middelgrote ovenschaal

Ingrediënten:

125 gram bloem

80 gram bruine rietsuiker

190 gram boter plus wat extra voor het invetten van de schotel

75 gram rabarber

75 gram aardbeien

75 gram appel

125 gram rozijnen

(voor 4 personen)

1. Warm de oven op op 190°C

2. Vet de bodem en de zijkanten van de bakvorm licht in met wat boter

3. Snij het fruit in stukjes, doe het in de kom en meng het met 2 eetlepels rietsuiker.

4. Voor het knapperige korstje, doe je eerst de bloem en de suiker in een kom. Snij de boter in klontjes en voeg het toe.

5. Kneed alle ingrediënten met je handen tot een zacht en stevig mengsel. Strooi dit mengsel uit over het fruit.

6. Laat de schotel 25 minuten bakken tot het begint te pruttelen en het korstje een goudbruin kleurtje heeft.

Deze crumble kan je warm en koud eten!!

Emo Enderman, 8 jaar, uit Nieuwkoop