Ajax-directeur Van den Boog veroordeeld

ROTTERDAM. Ajax-directeur Rik van den Boog is door de rechtbank van Amsterdam veroordeeld wegens onrechtmatig handelen in zijn vorige functie als aandeelhouder van de holdingmaatschappij Grump. Een bedrag van 3 miljoen euro dat de financiële instelling Sonterra via Grump wilde investeren in de Lab Ventures Group kwam daar niet terecht, maar werd gebruikt voor het artiestenbureau The Entertainment Group (TEG) van zanger Marco Borsato. Een maand geleden werd TEG failliet verklaard.

De rechtbank heeft Rik van den Boog veroordeeld, omdat hij namens Grump de onderhandelingen met Sonterra deed. Hij schetste volgens advocaat C. de Bres van Sonterra een beeld als zou LAB Venture Group een groeiende onderneming zijn met zeer goede perspectieven. „Deze weergave strookte niet met de werkelijkheid“, zegt De Bres. De hoogte van de schadevergoeding moet nog worden bepaald. Sonterra moet de omvang van de schade gaan bewijzen.