8 redenen om uit te gaan

Polderlicht in Amsterdam

1 videofestival

Watching NDSM

Amsterdam: NDSM-werf. Vr & za 18.00-0.00u. Gratis. www.ndsm.nl

Watching NDSM laat liefhebbers kennismaken met films en documentaires die een relatie hebben met de NDSM-werf. Nieuwe films, onbekende documentaires, maar ook Boris Rhyzy van Aliona van der Horst en Ooms, de winnaar van de Silver Wolf Award IDFA 2008.

2 stand-up comedy

Pablo Francisco

Tilburg: 013. Za 20.00u. Kaarten: 20 euro. www.013.nl

De Amerikaanse stand-up comedian Pablo Francisco, vooral bekend van zijn imitaties van o.a. Arnold Schwarzenegger, geeft twee shows in Nederland. De voorstelling van zondag in Amsterdam is al uitverkocht.

3 kunst

Polderlicht

Amsterdam Oost: Polderweggebied. Vr t/m zo 19.00-0.00u. Toegang: gratis. www.polderlicht.com

Polderlicht is een tweejaarlijks licht- en geluidskunstproject in het Polderweggebied. Lichtobjecten, film- en videoprojecties, geluidssculpturen en optredens van ruim twintig kunstenaars uit binnen- en buitenland.

4 dance

The West Coast Sound of Holland

Amsterdam: Melkweg. Za 22.00u. Kaarten: 12 euro. www.melkweg.nl

Crème Organization & Intergalactic FM organiseren een avond met optredens van 17 artiesten uit de Nederlandse undergrounddance-scene, o.a. Alexander Robotnick, Bangkok Impact, Alden Tyrell. Oorspronkelijk zou dit feest (vrijdag) plaatsvinden in de Stubnitz, maar vanwege problemen met de vergunning is deze verplaatst naar zaterdag in de Melkweg.

5 muziek

Shantel

Amsterdam: Paradiso (vr 20.30u), Oss: de Groene Engel (za 20.30u & Groningen: de Oosterpoort (zo 20.30u). www.bucovina.de

Tournee in het kader van Planet Paprika, de nieuwe cd van Shantel en zijn Buccovina Club Orkestar. Shantel geldt als de pionier van Balkan club music, vaker Balkan beat genoemd.

6 16mm film

Junk is Gold

Rotterdam: WORM. Za & zo 16.00-01.00u. Losse kaarten: 5 euro, dagkaart: 10 euro. wormweb.nl

WORM brengt een eerbetoon aan de 16mm-film, met Annette Frick, Kerry Laitala, Wilhelm Hein en Jack Stevenson. Muziek van Nudge, Sister Iodine en Starving Weirdos.

7 muziek

Finale Haagse PopWeek

Den Haag: Paard van Troje. Za 20.00u. Entree: 5,50 euro. www. www.haagsepopweek.nl

Finaleavond van de Haagse PopWeek met, naast de uitreiking van de Popprijzen, live-optredens van o.a. Splendid, L4, The Replica’s, The Excitors en So What.

8 lichten uit

De Nacht van de Nacht

www.laathetdonkerdonker.nl

De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu organiseren zaterdag de Nacht van de Nacht om aandacht te vragen voor het nut en de schoonheid van de duisternis. In het hele land worden ‘duistere’ activiteiten georganiseerd.