Zoekmachines gaan Twitter live volgen

Zoekmachines Bing.com (van Microsoft en Yahoo) en Google gaan de berichten op het sociale netwerk Twitter volgen. Ze hopen daarmee meer actuele informatie in kaart te brengen. Bing maakte de deal met Twitter gisteren als eerste bekend, daarna volgde Google.

„De online wereld heeft er een nieuwe informatiesoort bij, die van updates in real time”, schrijven Google-medewerkers op hun blog. Via Twitter sturen internetters elkaar berichten van maximaal 140 tekens. Deze kruising tussen sms en chatten werkt sneller en is eenvoudiger dan het voltikken van blogs. Twitter wordt daarom vaak gebruikt voor persoonlijke berichten of live-verslag van gebeurtenissen. Toen begin dit jaar een Amerikaans vliegtuig in de rivier de Hudson landde, kwam dat bericht eerst als tweet – een mededeling van een Twitter-gebruiker – naar buiten.

Volgens de statistieken van Alexa hoort Twitter nu bij de top-50 van best bezochte sites, dankzij een explosieve groei in het aantal bezoekers. Het aantal mensen dat (actief) gebruik maakt van Twitter is niet bekend. Vermoedelijk zal het aantal lezers en gebruikers toenemen naarmate de tweets beter te vinden zijn via de grote zoekmachines.

Twitter-berichten verschijnen op dit moment nog niet in de Nederlandse testversie van Bing.