Werkstraf na bedreiging Nova-presentator Polak

De politierechter in Hilversum heeft vanmorgen de 29-jarige Abdelhakim B. uit Rotterdam veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. B. heeft bekend dat hij haatmails heeft gestuurd naar tv-presentator Clairy Polak van Nova.

B. zou kwaad zijn geworden omdat hij vond dat Marokkanen in de actualiteitenrubriek in een kwaad daglicht werden gesteld. Hij stuurde twee e-mails naar de Nova-redactie waarin hij dreigde Polak af te slachten, net zoals bij filmmaker Theo van Gogh is gebeurd. Polak vertelde in haar aangifte dat ze wel wat gewend is, maar dat het tijd was om aangifte te doen.

De officier stelde vast dat bedreigingen aan het adres van media of hun presentatoren aan de orde van de dag zijn in Hilversum. De aanklager eiste veertig uur taakstraf waarvan de helft voorwaardelijk. De politierechter legde een dubbele straf op. Het is heel belangrijk dat journalisten ongestoord hun werk kunnen doen, oordeelde de rechter. (ANP)