Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

Netwerk. Enkele medewerkers van kredietbemiddelaar Afab vertellen over de woekerpolissen die zij moesten verkopen. Het gaat daarbij, net als bij DSB, om polissen met provisies tot 80 procent. Het bedrijf laat in een reactie weten dat topman Maasbert Schouten sinds augustus niet langer de voorzitter is van de Raad van Bestuur en dat het bedrijf alle dossiers tot 1 januari 2008 gaat onderzoeken op eventuele misstanden rond deze omstreden polissen. Ned.2, 20.25-20.50u.

Koppen. Reportage over de overvolle parkeerterreinen langs de snelweg in België. Het blijken vooral truckers uit Oost-Europa te zijn die uitrusten of overnachten op die parkeerterreinen. Zij klagen over te weinig plaats, te weinig voorzieningen en ladingdiefstal. Verder: portret van de omstreden conservatieve priesterbroederschap Sint Pius X en een verslag van de nachtelijke vechtpartijen tussen stadsbendes in de straten en metrostations van Brussel die steeds vaker eindigen in doodslag of moord. Eén, 20.45-21.20u.

Nova/Den Haag vandaag. Een inventarisatie van de talloze organisaties die het opnemen voor de gedupeerden van de DSB Bank. Verder een herhaling van de gisteren afgebroken reportage uit de militaire basis bij Fort Carson, Colorado, waar onlangs zes lijkzakken met gesneuvelde militairen arriveerden. Ned.2, 22.15-22.40u.

praatprogramma

De wereld draait door. Te gast is onder anderen de Nederlands diskjockey Fedde le Grand. Giel Beelen is tafelheer. Ned.3, 19.30-20.22u.

Pauw & Witteman. Zangeres Wende Snijders vertelt over haar cd No. 9, waarin zij in een nieuwe stijl zingt. FNV-voorzitter Agnes Jongerius en Tweede Kamerlid Diederik Samsom (PvdA) praten over de AOW-plannen. Oud Feyenoord-voetballer Coen Moulijn vertel tover zijn biografie, waarvoor voetbalanalist Johan Derksen, ook aanwezig, het voorwoord schreef. Ned.1, 23.05-0.00u.

Question time. Politiek discussieprogramma, waarbij het studiopubliek in Londen via presentator David Dimbleby vragen stelt aan Jack Straw, minister van Justitie, de leider van de British National Party Nick Griffin en Chris Huhne, politicus voor de Liberal Democrats. BBC 1, 23.35-0.35u.

informatief

The culture show. Speciale uitzending vanaf het London Film Festival, gepresenteerd door Mark Kermode en Simon Mayo. Gesprek met acteur David Morrissey over zijn regiedebuut Don’t Worry About Me. Komiek en acteur Michael Palin over zijn filmleven en zijn nieuwe boek Halfway to Hollywood: Diaries 1980-88. Verder een discussie over de positie van film- en tv-recensenten en een indruk van de Frieze Contemporary Art Fair. BBC 2, 20.00-21.00u.

De keuringsdienst van waarde: Asperges. Consumentenprogramma over eten. Het aspergeseizoen is al weer enige tijd voorbij. Toch liggen de asperges nog steeds in de winkels. Helemaal uit Peru. Onderzoek naar de versheid van het witte goud dat van zo ver komt. Ned.3, 20.30-21.00u.

Met niets begonnen: Yfke Sturm. Marc Dik ontmoet topmodel en topverdiener Yfke Sturm en vraagt wat het geheim is van haar succes, naast schoonheid. Ned.1, 22.30-23.00u.

Andere tijden. De bezetting van Loe de Jong. Geschiedenismagazine. Loe de Jong hield met de televisieserie De Bezetting begin jaren zestig Nederland aan de buis gekluisterd. In Andere Tijden de achtergronden bij de serie en de reacties van het publiek. Ned.2, 21.25-22.00u.

documentaire

Over Mandela. Documentaire uit 2009 van Mélinde Kassens. Het leven van Nelson Mandela wordt gevolgd met als uitgangspunt de musical Amandla! Mandela. Ned.2, 22.50-23.41u.

sport

UEFA Europa League: PSV - FC Kopenhagen. Rechtstreeks verslag van de wedstrijd in het derde duel van de groepsfase. RTL 7, 18.30-21.00u.

SPORZA UEFA Europa League: Club Brugge - Partizan Belgrado. Rechtstreeks verslag. Canvas, 18.45-21.00u.

UEFA Europa League: Ajax - Dinamo Zagreb. Rechtstreeks verslag. RTL 7, 21.00-23.00u.

Samenvatting UEFA Europa League. Samenvatting van de wedstrijden met o.a. Hertha BSC - Heerenveen en Sheriff Tiraspol - FC Twente. RTL 7, 23.00-0.15u.