Veel interesse bedrijven voor sponsoring van AZ

De sponsorloze tenues van AZ in de Champions-Leaguewedstrijd tegen Arsenal hebben de interesse gewekt van verschillende bedrijven en instellingen. Algemeen directeur Toon Gerbrands van AZ zei gisteren door diverse partijen te zijn benaderd om als shirtsponsor te gaan optreden. De curator van DSB Bank, de failliete hoofdsponsor van AZ, is echter degene die hierover een beslissing neemt, benadrukte Gerbrands.

In samenspraak met de curator besloten de directie en het bestuur dinsdag tegen Arsenal aan te treden in tenues zonder de naam van de omgevallen bank van Dirk Scheringa, tevens voorzitter van AZ. Maar de mogelijkheid bestaat dat DSB Bank zondag tegen Ajax terugkeert op de shirts van de landskampioen. „Beide tenues liggen klaar. Het is óf blanco, óf met DSB”, aldus Gerbrands, die vandaag of morgen opnieuw met de curator om de tafel gaat zitten.

Beide partijen zullen dan ook praten over de naam van het onderkomen van AZ, het DSB Stadion. Mogelijk worden de letters op de nok van het stadion verwijderd.

DSB Bank betaalde jaarlijks vijf miljoen euro om op de shirts van AZ te mogen staan. De bank van Scheringa had het sponsorgeld van dit seizoen al overgemaakt. Gerbrands liet gisteren nogmaals weten dat de curator die vijf miljoen euro niet kan opeisen, zelfs niet voor een deel.

Als de curator toestaat dat AZ binnenkort een andere naam op het shirt krijgt, betekent dat niet direct dat AZ op die manier extra inkomsten genereert. „Ook daar zullen we dan over moeten praten”, aldus Gerbrands.

Hij wees de suggestie van de hand dat de curator van het inmiddels ook failliet verklaarde DSB Beheer – het moederbedrijf van Scheringa’s imperium waarin hij zijn AZ-aandelen had opgenomen – in de winterstop kan eisen dat spelers van de voetbalclub worden verkocht „Alleen het bestuur en de directie van AZ kunnen daarover beslissen”, verzekerde de algemeen directeur, die de voetbalbond KNVB nauwgezet op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. (ANP)