vandaag

In het nieuws:

De gemeente Medemblik, waar Wognum deel van uitmaakt, houdt een inloopavond over DSB. Die is bedoeld voor inwoners die zich betrokken voelen bij de bank.

Op het Cinekid-festival worden de Kinderkastprijzen voor beste Nederlandstalige jeugdprogramma’s op televisie uitgereikt. Kikker en zijn Vriendjes (KRO) is als enige zowel door de publieks- als vakjury genomineerd.

Een rechter in Almelo doet uitspraak in de waterpolo-zaak: twee zusjes zouden een tegenstander zo lang onder water hebben gehouden dat ze bijna verdronk. De eis: taakstraffen van 240 en 180 uur.

Defensieministers van NAVO-landen komen bijeen in Bratislava om de situatie in Afghanistan te bespreken. Minister Van Middelkoop wordt waarschijnlijk onder druk gezet om de Nederlandse missie in Uruzgan, die volgend jaar afloopt, toch te verlengen.