Sla van tv-serie 'Weeds' seizoen 3 over, begin met 4

Dvd tv-serie

WeedsSeizoen 4(uit op 5 nov)€ 29,99

Zelfs bijzonder goede tv-series slagen er niet altijd in elk seizoen een hoog niveau te halen. Vergeet dus seizoen 3 van Weeds, net uitgekomen, waarin de ideeën en thema’s alleen maar werden uitgemolken. Begin meteen aan seizoen 4, waarin de serie zich spectaculair hervindt.

Weeds is de absurdistische serie waarin Nancy Botwin, jong weduwe geworden, begint aan een onhandig dubbelleven als hasjdealer om haar bestaan in de brave buitenwijk niet te hoeven opgeven. Maar aan het einde van seizoen 3 brandt de wijk af. In deel 4 vlucht ze naar de westkust en daar belandt ze in de import van illegale Mexicanen – van hasjhandel naar mensenhandel. Deze draai van schrijfster Jenji Kohan naar een ander controversieel onderwerp geeft de serie een nieuw fundament. Hoofdrolspeelster Mary-Louise Parker is het sprankelend middelpunt, even overtuigend de kwetsbare moeder als de zelfbewuste vrouw, en Elizabeth Perkins doet niet voor haar onder als destructieve vriendin. Geestiger en gekker krijg je het niet gauw.

Ron Rijghard

    • Ron Rijghard