Safin stunt aan einde loopbaan tegen Davidenko

Rotterdam, 22 okt. - De Russische tennisser Marat Safin, die binnenkort zijn loopbaan beëindigt, heeft gisteren voor een verrassing gezorgd bij het toernooi in Moskou. De tweevoudig grandslamwinnaar, nummer 76 van de wereld, versloeg zijn als eerste geplaatste landgenoot Nikolai Davidenko. De nummer zes van de wereld, die eerder deze maand Rafael Nadal versloeg in de finale van Shanghai, won de eerste set met 6-4, maar moest de volgende twee met 4-6 en 2-6 aan Safin laten. Ook Marcos Baghdatis zorgde voor een verrassing door in de eerste ronde van het tennistoernooi in Stockholm Juan Carlos Ferrero uit te schakelen. De Cyprioot haalde in 2006 nog de finale van de Australian Open, maar was na een reeks blessures veroordeeld tot het challengercircuit. Baghdatis versloeg de als derde geplaatste Spanjaard met 6-4 en 6-2.