Overige films

Malibu’s Most Wanted (John Whitesell, 2003, VS). Komedie met Jamie Kennedy als blank rijkeluiszoontje dat de identiteit heeft aangenomen van een geharde, zwarte rapper. Ouders Bo Derek en Ryan O’Neal proberen hem uit de droom te helpen. Veronica, 20.30-22.05u.

Bounce (Don Roos, 2000, VS). Romantisch drama van de regisseur van The Opposite of Sex grossiert in relationeel geneuzel. Reclamejongen Ben Affleck staat op Kerstavond zijn vliegticket af aan haastige man. Vliegtuig stort neer. Affleck zoekt de weduwe (Gwyneth Paltrow) op, maakt zich niet bekend en het tweetal wordt verliefd. RTL8, 20.30-22.30u.

Un monde à nous (Frédéric Balekdjian, 2008, Frankrijk). Ongepolijst drama over 11-jarig jochie dat geen kind kan zijn vanwege een uiterst paranoïde vader. Hoofdrol van de zoon van de regisseur. TV5, 21.00-22.40u.

Following (Christopher Nolan, 1998, VK). Voor een grijpstuiver gemaakt, bewonderenswaardig klein filmdebuut van de latere regisseur van Memento vertoont de frisheid van ‘guerilla filmmaking’ en kreeg in Rotterdam een Tiger Award. De niet-chronologische structuur van de montage is meer bepalend dan de plot over een schrijver die verslaafd is aan het schaduwen van mensen. WDR, 23.15-0.25u. (nagesynchroniseerd)