op nrcnext.nl

Wat schuift een lever?

„Waarom zou je het mensen moeten verbieden om een nier te verkopen?”, vraagt wetenschapsjournalist Ronald Bailey zich af in een provocerend artikel op reason.com. De medische risico’s zijn klein, en in de meeste landen is vrijwillige orgaandonatie geen probleem. Bailey ziet geen enkel ethisch bezwaar als arme mensen vrijwillig een nier willen verkopen.

Game zonder verpakking

Directeur Peter Moore van computerspelontwikkelaar Electronic Arts Sports gaf deze week een interessant kijkje in de nieuwe generatie spelcomputers op de Play Digital Media Conference. Spellen op cd’s en spellen verkocht in doosjes verdwijnen binnen nu en tien jaar, voorspelt hij. Alle spellen moet je straks downloaden.

Welke golf?

France Télécom heeft zijn bedrijfspolitiek aangepast na de zelfmoordgolf onder zijn werknemers. Maar die golf bestaat helemaal niet, zegt de Franse statisticus René Pardieu in de Franse krant La Croix.