Lekker even het water in

De Independence of the Seas van de concurrerende rederij Royal Caribbean is met een capaciteit van 4.370 gasten (plus 1.360 bemanningsleden) nét een stukje groter. Maar het cruiseschip op de foto, de Carnival Dream, heeft wel weer het zwembad met de langste glijbanen ter wereld op een schip. WaterWorks Aqua Park, zo heet dat.

De Carnival Dream, met een capaciteit van 3.646 gasten plus 1.367 bemanningsleden, heeft de afgelopen maand kleine rondvaarten gemaakt in de Middellandse Zee. Nu maakt het schip de overtocht naar de VS. Op 12 november komt de Carnival Dream aan in New York, vanaf december gaat het cruises langs Caraïbische eilanden maken.

De gasten kunnen van alles ondernemen. Aan boord is naast het zwembad ook een sauna, een golfbaan met negen holes en Indiase, Italiaanse en Japanse restaurants. ’s Nachts zijn er vijftien minuten durende lasershows.