Lakeman als tv-programma

Een lichtere noot mag wel tussen alle integriteitsvraagstukken waar het land mee kampt. Een website die het laatste nieuws over nieuwe tv ‘formats’ brengt heeft een prachtig spel ontworpen. Lakeman Miljoenenjacht biedt alles wat de door provisiegierige verkopers geteisterde tv-kijker wil zien. Lakeman zal het programma presenteren in kruisridderpak. Drie stellen zullen strijden om de

Picture 7

Pieter LakemanPieter Lakeman

Een lichtere noot mag wel tussen alle integriteitsvraagstukken waar het land mee kampt. Een website die het laatste nieuws over nieuwe tv ‘formats’ brengt heeft een prachtig spel ontworpen. Lakeman Miljoenenjacht biedt alles wat de door provisiegierige verkopers geteisterde tv-kijker wil zien.

Lakeman zal het programma presenteren in kruisridderpak. Drie stellen zullen strijden om de hoofdprijs. Een stel met een achtergesteld deposito, een stel met een probleemhypotheek en een stel met een dodelijke koopsompolis. ,,Wie een vraag als ‘Wat is AZ nog waard?’ goed beantwoordt mag naar een nagebouwde DSB bank kluis rennen en 1 minuut zoveel mogelijk graaien.”

In de tweede ronde komt Gerrit Zalm met een schilderij uit de voormalige Realisme collectie van Dirk Scheringa de studio binnenlopen. Het stel dat de waarde daarvan het beste inschat wint een vakantie in het voormalige huis van Dirk in Drenthe. In de finale van de show komt de caviabak in beeld. Elk stel mag een cavia kiezen. Beschikbaar zijn Noutje Welling (foto), Wouter Bos, Gerritje Zalm of de langharige Klaas Wilting.

Hoe lang zal het duren voordat dit programma op de buis komt? En zal de publieke omroep het aandurven? SBS wordt genoemd als belangstellend.

    • Marc Chavannes