Interesse voor shirt van AZ

De sponsorloze tenues van AZ in de Champions-Leaguewedstrijd van eergisteren tegen Arsenal hebben de interesse gewekt van verscheidene bedrijven en instellingen. Dat heeft Toon Gerbrands, algemeen directeur van de club uit Alkmaar, gisteren laten weten. AZ is door diverse partijen benaderd om als shirtsponsor te fungeren. Maar de curator van DSB Bank, de failliete hoofdsponsor van AZ, is degene die de knoop doorhakt.

In samenspraak met de curator besloten de directie en het bestuur dinsdag tegen Arsenal aan te treden in tenues zonder de naam van de failliete bank van Dirk Scheringa, tevens voorzitter van AZ. De mogelijkheid bestaat echter dat DSB Bank zondag tegen Ajax terugkeert op de shirts van de landskampioen. „Beide tenues liggen klaar. Het is óf blanco, óf met DSB”, aldus Gerbrands, die vandaag of morgen opnieuw met de curator om de tafel gaat zitten. Beide partijen zullen dan ook praten over de naam van het onderkomen van AZ, DSB Stadion. Mogelijk worden de letters op de nok van de voetbalarena verwijderd.

DSB Bank betaalde jaarlijks vijf miljoen euro om op de shirts van AZ te mogen staan. (ANP)